dimecres, 11 de juny de 2014

ORÍGEN

QUIN ÉS EL SEU ORÍGEN 


La majoria de l'aigua subterrània s'origina com aigua meteòrica que cau de precipitacions en forma de pluja o neu. Si no es perd per l'evaporació, transpiració de les plantes o vessament, l'aigua s'infiltra en el terreny. Al principi certes quantitats d'aigua de precipitació que cau a terra sec es retenen fixament com una capa a la superfície i en els micro porus de les partícules del sòl. En un pas intermedi, les capes d'aigua cobreixen les partícules consolidades però l'aire està encara present en les zones poroses del sòl. Aquesta zona és anomenada zona insaturada o de ventilació, i l'aigua present és aigua gravitacional. 
Formació d'aigües subterrànies
La porositat i estructura del sòl determina el tipus d'aqüífer i la circulació de les aigües subterrànies. L'aigua subterrània pot circular i emmagatzemar en el conjunt de l'estrat geològic com sorrencs, de pedra i al·luvió. Pot circular i emmagatzemar-se en fissures o fallades de les roques compactes que no són en elles mateixes permeables.

CONCLUSIÓ
Es un proces natural que ajuda a la natura i a les persones a emmagatzemar l'aigua de la pluja i que de aquesta manera no es perdi l'aigua i es pugui reutilitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada