dijous, 12 de juny de 2014

La Pesca

La pesca és l'activitat de capturar peix i també la indústria basada en la captura de peixos. La pesca es pot dur a terme al mar, rius, llacs o en qualsevol altre tipus d'embassament d'aigua. Depenent del tipus de pesca, es pot fer des d'una embarcació, des de terra, dempeus a l'aigua o nedant.

Pesca Industrial
La pesca practicada a la costa catalana ha estat i és una pesca de dia, de litoral. Excepte els grans tonyinaires i alguns palangrers, les barques pescadores tornen a port cada dia. Encara que s'han comptabilitzat més de cent instruments de pesca diferents, avui dia, bàsicament, es practiquen sis sistemes: l'arrossegament, l'encerclament, la pesca al palangre, de superfície o de fons, la pesca amb xarxes, soltes i tresmalls, la pesca de la tonyina amb encerclament i el marisqueig.
Marisqueig
El mètode de pesca artesanal més habitual és la pesca amb canya. També es practica com a esport la pesca amb canya i la pesca submarina, amb un fusell que dispara un arpó. Altres mètodes són l'ús d'arpons en rius, o diversos tipus de trampes pel peix, com ara les gambines. La pesca esportiva és popular tant en aigua dolça com salada.

Pesca amb canya
Pel que fa a la pesca industrial, que sol tenir lloc al mar, el mètode més habitual és l'ús de xarxes per atrapar el peix. La pesca és una font de recursos importants en molts països, ja que el peix forma part de la dieta habitual de moltes persones. El repartiment i conservació de recursos pesquers és un tema habitualment controvertit en les relacions internacionals
Una altra tipus de pesca és la pesca a l'encesa en la que s'utilitza un llum per a atreure i enlluernar l'animal que es vol capturar.
Pesca a l'encesa


Conclusions:
Penso que la pesca es una feina molt poc valorada perquè sense pescadors seria pràcticament impossible menjar peix i tenir una bona varietat de peix, i gràcies als pescadors podem tindre peix, a demès és una feina molt dura i crec que la gent veu als pescadors com si fossin part del turisme de per exemple una ciutat pesquera com és Cambrils i no com un ofici.
Confraria de CambrilsBibliografia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada