dijous, 12 de juny de 2014

FONT DE CANALETES

Font de Canaletes

gRAN VIA-RAMBLA CATALUNYA | LA RAMBLA | C. GRAN DE SANT ANDREU, 324

Font de ferro colat amb quatre brolladors i coronada per un fanal de quatre llums. En un dels angles hi ha una petita font per als gossos.
El 1888, amb motiu de l'Exposició Universal, l'Ajuntament de Barcelona va acordar la construcció de diverses fonts fanal per situar-les en diversos punts de la ciutat. Una va ser adjudicada a la rambla de Canaletes i va substituir les dues fonts del 1863. L'autor d'aquest projecte va ser l'arquitecte municipal Pere Falqués.
El nom de canaletes be de l’època en que, per aquest sector de muralles, hi passaven uns canals d’aigua que alimentaven els barris propers.
Actualment podem trobar fonts públiques del tipus Canaletes en diversos indrets de Barcelona, però la més emblemàtica és la que està situada a la Rambla. Aquesta font és un punt de referència, de trobada, de celebració d'esdeveniments a la ciutat i, segons la dita popular, Si beveu aigua de la font de Canaletes, sempre més sereu uns enamorats de Barcelona, i per lluny que us n'aneu, tornareu sempre.
 Més informació aquí
Font de Canaletes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada