dimecres, 11 de juny de 2014

Fauna i flora dels cenotes i Cardo marítim


-Un cenote, és una dolina inundada d'origen kàrstic que es troba en algunes cavernes profundes, com a conseqüència d'haver-se ensorrat el sostre d'una o diverses coves. 
-Alguns cenotes posseeixen rica varietat en flora i fauna d'aigua dolça en vies d'extinció: el peix cec de Yucatán, la damablanca cega, l'anguila cega, l'anguila de llot, esponges, bivalves, gambetes i crustacis despigmentats i plàncton. Alguns d'ells també han estat poblats artificialment amb noves espècies. En zones molt pròximes a la costa, a més de les espècies abans esmentades, s'hi poden trobar alguns peixos d'aigua salada com ara pagres i vidriades, que arriben per conductes subterranis que comuniquen el fons del cenote amb el mar.CARDO MARÍTIM
Planta perenne de fins a 60 cm, amb coloració verd blavosa molt característica. Fulles basals coriàcies, peciolades, ovades, fortament armades amb espines. Fulls caulinars sense pecíol, similars a les anteriors. Flors petites, blavoses, en umbel subesférica densa, 2 cm de diàmetre, protegida per bràctees espinoses. Fruit tipus aqueni.

Cardo marítim


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada