dimecres, 11 de juny de 2014

El Barranquisme

Que es el barranquisme?

És una activitat esportiva relacionada amb l'espeleologia, el senderisme, l'escalada i l'alpinisme d'una banda, i amb els esports aquàtics per altra. Consisteix a anar baixan per un barranc, poden presentar un recorregut molt variat: trams amb poc cabal o fins i tot secs, punts amb tolls i gorgs profunds i altres trams amb cascades de diverses altures, trobant també terrenys amb vegetació o desèrtics.


Descens en Ràpel


En que consisteix?

consisteix en anar superant aquests canvis de recorregut: caminant, nedant, o d'una forma més tècnica amb cordes.Barranquisme

És segur fer barranquisme?

El descens de barrancs és una disciplina específica que requereix una completa formació i coneixements i habilitats per a ser practicada de forma segura. Tot i que pot realitzar-se en solitari, per seguretat es practica habitualment en grup, i s'ha de tenir experiència mínima i l'equip adequat per al seu desenvolupament. L'equipament personal i col·lectiu varia molt dins de les característiques de cada descens, però dins de l'equip s'han de considerar imprescindibles una motxilla amb drenatge per l'aigua, calçat específic de barranquisme o de trekking, vestit de neoprè, casc, arnès, descensor i cordes.


Anells1
Salt fen barranquisme

Bilbiografia:

Pàgina oficial de Catalunya de Barranquisme

Pàgina oficial de Lleida de Barranquisme

Fotografíes de Google

Barranquisme al Món

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada